Hvordan velge riktige sensoriske utstyr for voksne?

Hvordan velge riktige sensoriske leker for voksne?

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

Hva er sensoriske utstyr?

Sensoriske utstyr for voksne er designet for å lindre symptomer på sensoriske forstyrrelser. Det er umulig å lindre disse symptomene for alle på samme måte siden de har forskjellige effekter på forskjellige individer. Ettersom alle søker forskjellige måter for ro og komfort, er det viktig å erkjenne behovet for en rekke sensoriske hjelpemidler. Mens en person kan trenge å roe seg, kan en annen finne trøst i en stimulerende opplevelse. Så, hva slags sensoriske leker finnes, og hvilke brukere er de best egnet til? Vi anbefaler følgende leker for voksne med spesielle behov. Fortsett å lese for ytterligere detaljer om hver av dem:

  • Boblerør
  • Myke leker
  • UV-leker
  • Taktile leker

BOBLERØR

Boblerør er et fantastisk sensorisk leketøy for mennesker i alle aldre og gir en avslappende og beroligende opplevelse gjennom boblende lyder og opplyste bobler. Det finnes forskjellige typer boblerør så det er viktig å bestemme hvilke behov bobleøret skal dekke og hvor det skal brukes. Den beroligende orkanrøret er ganske enkelt og bruker en rekke fargede lys for å skape en avslappende opplevelse for brukeren, det perfekte beroligende leketøyet for autisme.

orkanrør

For de som foretrekker ekstra multisensoriske fordeler, kombinerer beroligende interaktivt boblerør som gir en følbar opplevelse med visuell og auditiv stimulering sammen med den polstrede podie du kan sitte på.

Podiumbryter

PodiumbryterKontrollkube og Fargekontroll Spektrum gir en strålende måte å glede seg over interaktive elementer i de beroligende boblene med den trådløse kontrolleren. Dette gir en perfekt blanding av årsak-og-virkning utvikling og avslapning!

Boblerør budsjett er også praktisk for å holde hjemme, så vel som å reise med – ideell for voksne som føler reiser er stressfulle.

For flere boblerør alternativer, inkludert bærbare varianter, kan du bla gjennom vårt utvalg.

MYKE LEKER

Myke leker kan være veldig betryggende og trøstende, noe som gir et trygt og behagelig miljø for kinetisk stimulering og utforsking. Akkurat som boblerørene våre, dekker myke lekene våre en rekke behov og bør velges ut fra deres forskjellige egenskaper.

Den fargerike taktil puten gjør den til den perfekte visuelle stimuleringen mens den også er myk og beroligende – det ideelle utstyret til soverommet eller boarealet.

Taktil pute

Myke taktile tepper gir en sikker og myk overflate for sanserom for voksne. De er spesielt fordelaktige for voksne som ønsker berøringsfremmende beroligelse. For enda mer følbar avslapning, velg sensorisk vannseng som også er et fantastisk tillegg til et sanserom og gir en svært avslappende opplevelse. Vannseng er perfekt for å berolige personer uro eller angst.

Taktil tunnel er et herlig sted for voksne å trekke seg tilbake til når de føler seg overveldet, spesielt med myke gulvunderlag lagt under.

Taktil tunnel

Sittesekk med fiberoptisk fossefall lar voksne sitte i et mykt miljø mens de gleder seg over en følbar og visuell opplevelse av å håndtere fiberoptiske tråder.

Fiberoptisk fossefall

UV-LEKER

Perfekt for visuelle utfordringer, inspirerer UV-produkter til visuell interaksjon og utvikling, inkludert koordinering av hånd-øye på en engasjerende måte.

Mens hvem som helst kan bruke fiberoptisk gardin, gjør de 1800 mm trådene og den svingbare veggmonterte braketten det mulig de brukes av rullestolbrukere.

Fiberoptisk gardin

For en mer bærbar løsning sørger glittergardin for følbar stimulering, perfekt for voksne som vil dra nytte av et diskret og sensorisk leketøy.

Glittergardin

Ønsker man noe litt annerledes kan vanndisco benyttes. Den kan brukes under vann i et bad eller vannterapibasseng.

Vanndisco

TAKTILE LEKER

Taktile sensoriske leker for voksne oppfordrer dem til å engasjere seg med berøring og tekstur. Det er som en bro mellom voksne og deres miljø.

UV teppe tilbyr fantastiske gulvbelegg for et sanserom , slik at brukere kan komme nær ulike mønstre og føle seg rolig og avslappet.

UV teppe

Også på bakken kan taktile matter bidra til å forbedre ferdighetene for hender og føtter, samt utvikle bytting og gjenkjennelse.

Vi håper du føler deg bedre rustet til å velge de rette sensoriske lekene for voksne. Se alle våre sensoriske produkter her eller snakk med en av våre vennlige teammedlemmer for mer informasjon om våre sensoriske leker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s