Sensoriske fordeler med boblerør

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

Hva er et boblerør?

Boblerør er et sentralt sensorisk utstyr som spiller en viktig rolle i sensorisk utvikling og har betydelige funksjoner i et sanserom eller sensorisk miljø. Boblerør skaper stadig nye farger i bobler som både kan berolige og fange øyet. Vi har en rekke kontrollere som sørger for et stort spekter av evner (for eksempel Genie kube eller Podiumbryter). De er spesielt designet slik at brukere kan få mest mulig utbytte av opplevelsen.

Et sensorisk boblerør har en spesiell evne til både å skape oppmerksom og være gripende, men også være beroligende. De som lider av en rekke sensoriske utfordringer, kan dra nytte av et boblerør siden de skaper en flott måte å oppmuntre til visuell utvikling og kommunikasjonsevner.

Hvordan fungerer et boblerør?

Vann pumpes rundt i et rør mens et lys i bunnen stadig endrer farge. Luft blåses inn i røret og får bobler til å skimre og flimre, noe som resulterer i en beroligende effekt som også vekker brukerens oppmerksomhet. Denne effekten bidrar til å fremme visuell stimulering og oppmuntrer til berøring gjennom den svake vibrasjonen.

Hva er de sensoriske fordelene med boblerør?

Hos Amajo har vi bygd opp mye kunnskap og informasjon når det gjelder vårt utvalg av sensoriske produkter og vi gir de riktige løsningene. Ved siden av dette jobber vi med ergoterapeuter som hjelper oss med å få en bedre forståelse av sensoriske behov slik at hver bruker drar nytte av.

Dette er hva ergoterapeuter sier om boblerør og deres sensoriske fordeler:

«Det å bruke et multisensorisk miljø er en fin måte å engasjere og samhandle med publikum du jobber med og å inkludere et boblerør i sensoriske omgivelser kan være veldig gunstig. Beroligende, interaktive og kontrollbare boblerør er forskjellige og kan brukes i nesten alle omgivelser med nesten enhver bruker. De kan brukes i hjem, skoler og omsorgsboliger av brukere i alle aldre og evner, da de kan brukes av en rekke kontrollerer»

Enten du bruker et boblerør i et sanserom på skolen , hjemme eller i et omsorgsbolig, har det samme gunstige bruksområder for brukere i alle miljøer. Du kan sitte ved siden av boblerøret som gir en god visuell effekt som hjelper deg med å roe deg ned og slappe av, eller engasjere og motivere. De har evnen til å oppmuntre til interaksjon, oppmerksomhet , visuell utvikling og kommunikasjonsevner . Videre er boblerør interaktive og kan oppmuntre og hjelpe til med læring, for eksempel farge gjenkjenning , årsak og virkning , historiefortelling og utvikling av valg og selvbestemmelse.

Hos Amajo er vi eksperter når det gjelder boblerør og deres tilbehør, for eksempel boblerør braketter. Vi har bygget opp et stort kunnskapsgrunnlag om hvordan skape et sensorisk miljø for en rekke behov og forhold. Hvis du trenger mer informasjon om de sensoriske fordelene ved boblerør, kan du ta kontakt med oss ​​i dag.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s