Hvordan rense et ballbasseng!?

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

Ballbassenger betyr mye moro, spesielt for de med autismespekterforstyrrelser, dyspraksi og ADHD. Lydene og strukturene fra å bevege seg rundt i ballbassenget kan på en positiv måte endre hvordan et barns hjerne reagerer på berøring, syn og bevegelse. Ballbassenger er vanlige i lekeplasser, sykehus, hjemme og i sanserom. Likevel er rensligheten av et ballbasseng ofte en bekymring for mange foreldre og pleiere. Så uansett om du har et ballbasseng i et helse- eller utdanningsanlegg eller har et lite ballbasseng hjemme er det avgjørende å ha en god rengjøringprosess for helse og sikkerhet for barna. Hvordan du rengjør et ballbasseng er avhenger av hvor hyppig bruk av ballbassenget er samt budsjettet for rengjøring.

Hvor ofte bør du rengjøre et ballbasseng?

Hvis du har et stort ballbasseng, anbefales det at du rengjør og desinfiserer ballbassenget hver 3.-6 måned og rengjør boblebassengene daglig. Hvis du har et lite ballbasseng hjemme, kan du rengjøre det etter 2 eller 3 bruk og deretter rengjøre og og desinfisere hele ballbassenget hver 3. til 6. måned.

Hvordan vaske baller?

Manuell rengjøringsprosess:

  • Begynn med å fjerne alle baller og legg dem på et flatt plate
  • Spray alle ballene grundig med desinfiserende løsning (1 del blekemiddel: 9 deler vann) eller annen desinfiserende løsning.
  • Vent til ballene tørker og bland dem.
  • Spray ballene for andre gang for å sikre grundig rengjøring. La ballene tørke i et vaskenett for fullstendig tørking.
  • Mens ballene tørker, rengjør innsiden av ballbassenget ved å spraye overflatene på ballbassenget og tørk dem grundig med en klut.
  • Du må forsikre deg om at ballbassenget er helt tørr før du returnerer ballene.

Alternativt kan du ta kontakt med oss for å komme og rense ballbassenget for deg.

Topp tips: Unngå fristelsen til å legge alle ballene et sted fylt med vann eller desinfeksjonsmiddel. Plastballer har vanligvis små hull eller sprekker, så hvis ballene er senket ned i væske kan dette komme inn i ballen og forårsake muggvekst over tid.

Hvordan holde ballbassenget rent mellom planlagte rengjøringer

Ballbassenger har en tendens til å bli skitne ganske raskt av matrester, små barns ‘ulykker’ og generell skitt fra små ansikter, hender og føtter. Det er lurt å ha noen til å se på ballbassenget til enhver tid bevæpnet med en liten klut og desinfeksjonsspray bare i tilfelle det er merkbare skitne baller eller et barn har en ulykke. Dette vil bidra til å opprettholde ballbassengets renslighet under hele bruken, slik at du kan være trygg på at barnet ditt leker i trygge omgivelser.

For mer informasjon om fordelene med ballbasseng i sanserom eller multisensoriske miljøer generelt, besøk Amajo, eller hvis du har spørsmål, ikke nøl med å komme i kontakt med en av våre vennlige konsulenter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s