Brukerhistorier – MyBaSe™ kulemadrass

Bilde: Protac

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

Barn

9 år gammel jente med alvorlig hjerneskade

Observert effekt: Jenta viser tydelig glede når personalet spør om hun vil opp på madrassen. Hun sitter i rullestol hver dag. Når hun ligger på madrassen, kan hun flytte seg selv med små bevegelser. Hun gir mer lykkelige lyder, skriker og smiler. Hun hviler godt og liker å ligge der lenge.

9 år gammel jente med alvorlig utviklingshemning

Utfordring: Er ofte veldig rastløs, griper tak og biter alt. Jenta er også behandler kroppen sin dårlig – og slår hodet, armene og beina mot alt.

Observert effekt: Etter å ha brukt madrassen daglig de siste to ukene, føler personalet at hun er roligere og mer tilnærmelig og liker å være der og føler seg selv veldig bra. Hun biter mindre og er betydelig mindre motorisk rastløs om dagen.

Bilde: Protac

Barn i trening hos ergoterapeut

Observert effekt: Den private praktiserende barneterapeuten sier: «Barna elsker det. Vi får et supersamarbeid rundt kroppsstillinger og balanse. Du kan bruke det på mange måter for å trene kroppsforståelsen som barnet mangler.»

10 år gammel gutt: «Vel, det er som å få en massasje – selv om du ligger helt stille!»

8 år gammel gutt: «Det er den morsomste og vakreste madrassen jeg noen gang har prøvd.»

8 år gammel jente: «Det er litt mykt, men tøft.»

Bilde: Protac

Voksne

Mann bosatt i omsorgsbolig, tidlig skadet og schizofren.

Observert effekt: «Jeg bruker madrassen for å finne en base hvor jeg kan slappe av. Jeg har mye tvangstanker og en dårlig fysisk holdning i mitt daglige liv; madrassen gir deg ro til å slappe av og også slappe av musklene. Det er hyggelig at effekten varer en stund. «

42 år gammel mann, traumatisk hjerneskade med smerter og alvorlig spastisitet.

Observert effekt: Terapeuten sier: «Vi bruker madrassen med en kulepute for å gi ham enda mer kroppsfokus. Det hjelper ham å slappe helt av, og vi kombinerer den med bedre strekk «

Bilde: Protac

Brukere i Snoezelhus.

Observert effekt: Ergoterapeuten sier: «Jeg bruker madrassen på den stabile siden der innbyggeren kan synke godt ned i kulene og liker å flyte på madrassen. Det er mest brukt med en projektor / film og litt rolig musikk. Jeg føler at brukeren slapper av helt. De som har prøvd det før oppsøker det igjen ofte. En bruker stoppet talestrømmen så snart hun kom inn i madrassen. Hun er ellers en som snakker kontinuerlig; jeg leser det som et tegn på sikkerhet. «

Terapeutene bruker det på den stabile siden og ofte i kombinasjon med Protac kuledyne™. «En kvinne med angst og hjerneskade måtte hjelpes til å finne ro, og MyBaSe var det eneste stedet der vi kunne få henne til å slappe av og faktisk komme i fysisk kontakt med seg selv uten å måtte fokusere konstant på angsten sin.»

Bilde: Protac

Vi håper du hatt nytte av å lese disse brukerhistorier. Se alle MyBaSe kulemadrass her eller snakk med en av våre vennlige teammedlemmer for mer informasjon og veiledning for valg av riktig kuledyne.

Alle våre kuledyner er utviklet av Protac i Danmark. De har lang erfaring i utvikling av proprioseptive og taktile løsninger for barn, ungdom og eldre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s