Frosne dinosauregg – sensorisk lek

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

Ha det gøy med disse frosne dinosauregg for sensorisk lek og vitenskapelig utforsking! Så enkelt det er å lage og leke med noe så fantasifullt.

Det å leke med is er en absolutt favoritt sensorisk og vitenskapelig aktivitet for barn! Vi har ofte hatt glede av å fryse og tine gjenstander, prøve å finne ut hvordan vi kan frigjøre dem fra isblokkene og kjøle ned fra sommerens varme i prosessen!

Denne gangen ønsker vi å lage noen superkule dinosaurer frosset inni isegg for en morsom vri!

Hvordan lage frosne dinosauregg

Du vil trenge:

– ballonger

– mini dinosaurfigurer

– vann

– glitter

Beskrivelse:

Bare sprett en dinosaur i hver ballong, og fyll deretter ballongen forsiktig med vann og bind den av. Put dem i fryseboksen, og pass på å ikke klemme dem ut av formen slik at de beholder de vakre eggformene.

Vent til de er helt solide, fjern dem fra fryseren og ballongen skal lett skrelles bort (du kan se dem begynne å gjøre det på bildet nedenfor.)

Når de er ute av ballongene ser de UTROLIG ut! Vi drysset hver og en med masse sølvglitter for å gjøre dem enda mer magiske. Hvert egg kan også ha et annet farge!

Velg hvor du vil at de skal plasseres (avhengig av om dette er et lite spill, en vitenskapelig undersøkelse eller til og med en skattejakt!) Vi bestemte oss for å kombinere de to første ideene så spratt disse inn i en stor og grunn kurv foret med gress i vårt lysbord med fargeskift

Dette er en fantastisk problemløsningsaktivitet å sette opp i klasserommet eller hjemme med spørsmålet: “Å nei! Dinosaurene er fanget i iseggene. Hvordan kan vi hjelpe dem?!» Du kan dele dem i grupper og prøve å komme på noen metoder og materialer de måtte trenge, og deretter se hva de prøver ut.

Vi hadde noen lekekamerater så til slutt var det omtrent 7 barn som lekte med disse, og de kom med gode forslag! De brukte treskjeer, gafler, steiner og andre ting men de husket raskt at det beste for smelting av is er vann.

De hjalp seg med å bolle vann, pensler og sprayflasker og begynte angrepet!

Det tok ikke lang tid før de første dinosaurene begynte å dukke opp fra de frosne eggene deres! Når de ble frigjort, fortsatte de å leke iseggene, meisle og smelte dem ned til små blokker.

Da ble dinosaurene brukt i fantasifylt spill i liten verden!

Vi håper du likte disse frosne dinosaureggene. Vi vil skrive om flere sensoriske leker etterhvert.  

Kilde: The Imagination Tree

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s