Interaktive kjæledyr for eldre mennesker

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

Vi trenger alle et smil og en venn, og dyreterapi har vist seg å være veldig positivt for mange mennesker. Dyreterapi med interaktive dyr kan gi oss lignende positive resultater. Interaktive hunder og katter kan alle hjelpe som et komfortkjæledyr.

1. Hvem kan ha nytte av interaktive dyr?

Barn og eldre som kan ha fordel av dyreterapi, og kanskje ikke kan ta seg av et kjæledyr.

Når hunden min er rolig og ikke ser noen trussel, er jeg også rolig. Interaktive kjæledyr kan være positive for våre eldre. Interaktive kjæledyr har dokumenterte fordeler på sykehus og omsorgsbolig, ifølge Paro.

Interaktive kjæledyr handler om å senke stress. Vi antyder ikke at interaktive dyr gir samme effekter som du kan få med et ekte dyr – enda. Vi sendte en interaktiv katt til Kløfta bo og aktivitetssenter. De skriver på sin Facebook side:

«Vi har regelmessig besøkshunder på besøk her, nå går vi også litt nye veier, og holder på å teste virkningen av interaktiv katt.
Pusen er batteridrevet, har god kvalitet på detaljene og har smarte sensorer som gjør at den svarer på handlinger, hviket gjør den mer levende. Riktige bevegelser og lyder skaper kontakt mellom bruker og kosedyr, og den er utviklet av spesialister inne geriatri.
Etter de første dagene har det vært flere tårevåte øyekroker både hos ansatte, brukere og pårørende ❤
Noen riktig gyldne øyeblikk, og jeg tror det bare må oppleves for å skjønne det. Det skal bli spennende å teste dette videre og se om man får gode virkninger på sikt, i mens gjør den stor lykke hos alle som er innom her. Er det virkelig mulig å bli betatt av en interaktiv katt… ? Jo vil jeg påstå

2. Hva er et interaktivt kjæledyr?

Et interaktivt kjæledyr er en robotkatt eller robothund som vil reagere til et menneske som berører den eller klapper den. Det er også en robotforsegling som brukes til dyreterapi.

Det er som et kosedyr-dekket elektronisk apparat. Det har sensorer som lar den samhandle med deg, og har evner til å gi oss tilbakemeldinger fra samspillet som gjør oss lykkelige. Denne type «empati»-samhandling er noe du leser mer og mer om i kunstig intelligens samtaler.

3. Hvor kan du få et interaktivt kjæledyr?

Hos Amajo kan du få et stort utvalg av interaktive katter og hunder. Vi øker utvalget bestandig. I tillegg til interaktive kjæledyr har vi også terapidukker som er veldig populære hos både barn og voksne.

4. Når vil du ha et interaktivt kjæledyr?

Du vil ha et interaktivt kjæledyr hvis du er pensjonist eller eldre person som ønsker samhandling av kjæledyr uten ansvaret.

Ja, vi vet roboter og at levende dyr er forskjellige. I mangel av en levende dyr, kan vi kanskje bruke en robot til å hjelpe mennesker slik at vi føler oss mindre alene, deprimerte eller ensomme. Dyreterapi har et grunnlag med Biofili som antyder at når vi ser dyr i ro, vi får også ro fordi det vekker vår forhistoriske vurdering at det ikke er noen risiko. 
Denne studien fra 2008 viser positive effekter ved å reversere ensomhet for mennesker som hadde både levende hunder og interaktive hunder.

5. Hvorfor eksisterer interaktive kjæledyr?

De får folk til å smile. For å klappe en interaktiv katt er bedre enn å være alene noen ganger. Eldre trenger hjelp for ikke å være ensomme.

National Science Foundation ga et tilskudd på 1 millioner dollar for å støtte Brown University Scientists og Hasbro for å utvikle følgesvenn. Prosjektet kalles ARIES for Affordable Robotic Intelligence for Elderly support.
Én million dollar forteller oss at vi er på noe. Vi erkjenner ikke alltid hvor mye ensomhet er noe å ta tak i som en del av aldring. Vi kan ikke alltid påvirke kroppens fysiske tilstand når det gjelder aldring, men vi kan endre vår emosjonelle opplevelse av aldring. For et par tusen kroner og noen batterier liker vi å få ett smil til om dagen.
Interaktive dyr har potensial til å endre vår emosjonelle opplevelse ved å forbedre vår lykke. Hvis vi føler oss mindre alene og mer en del av verden, er aldring og liv bedre. I en alder av 80 år, i stedet for å søke etter den perfekte kombinasjonen av kosthold, trening, kokosnøttolje og kryssord, kan det å få en interaktiv katt faktisk maksimere livssynet ditt mer. Vi mener, hvorfor ikke gjøre begge deler?

Hvis du trenger hjelp til å velge riktig interaktiv dyr, kan du kontakte oss i dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s