Multisensorisk rom

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

Multisensorisk rom, ofte referert til som sanserom, utviklet seg fra det nederlandske konseptet Snoezelen på 1980-tallet.

Spesielt designet for at mennesker skal kunne glede seg over et bredt spekter av opplevelser for terapi, læring, stimulering, avslapning og moro. Amajo har vært banebrytende for design og bruk av multisensoriske rom helt siden.

Konseptet er å skape hendelser fokusert på bestemte sanser som berøring, visjon, lyd, lukt og smak, samt den mer abstrakte følelsen av velvære, rom, tid, samvær og mange flere.

Et multisensorisk rom er et spesielt sted der deltakeren føler seg helt i stand til å initiere og kontrollere effekter og opplevelsen som er skapt. Dette oppnås på en rekke forskjellige måter; gjennom spesielle lyd- og visuelle effekter, taktil opplevelse, vibrasjoner, bruk av aroma og musikk, enten uavhengig eller i kombinasjon (derav multisensorisk rom).

Deltakerne kan oppnå en befriende følelse av kontroll, ofte for første gang i livet, og denne makten gir enorme muligheter for læring, avslapning og kommunikasjon.

Bruken av multisensorisk praksis fortsetter å utvikle seg og nå nye målgrupper med hvert år som går. Sanserom ble vellykket implementert i både mainstream og spesialpedagogiske omgivelser, og er nå en pålitelig ressurs for eldre- og demensomsorg, så vel som private prosjekter, lokalsamfunn og pusterom.

Uansett mål eller målgruppe, er det viktig å tilnærme seg prosjektet logisk og med omhu for å sikre at et vurdert, passende, effektivt miljø blir designet og bygget.

Partnerskap med Amajo gir deg sikkerheten til erfaring og autoritet og en enestående evne til å designe og bygge et miljø som vil oppfylle og overgå dine ambisjoner og ikke budsjettet.

Hvis du ikke er sikker på hvor du skal starte, eller ønsker råd om en bestemt plass eller et prosjekt, kan du kontakte teamet på 67 07 43 40, eller hvis du foretrekker det, kan du sende en e-post som med henvendelsen din.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s