Fordeler med ballbasseng

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

Barn elsker ballbasseng. Det gir barn muligheter til å hoppe, svømme og gjemme seg. Denne morsomme sanseopplevelsen har også flere terapeutiske fordeler og er et flott tillegg for barnehager og skoler.

Tankefullhet. Ballbasseng gir muligheter til å øve oppmerksomhet. Skjul noen få mindre baller og la barn bruke sine taktile og visuelle ferdigheter til å finne ballene. Denne aktiviteten forbedrer fokus og konsentrasjon.

Kooperativ lek. Ballbasseng kan også oppmuntre til samarbeid og sosiale ferdigheter når to barn jobber med en aktivitet i ballbassenget sammen.

Øye-hånd koordinering. Hvis baller ruller ut av ballbassenget, kan barn jobbe med øye-hånd koordinering ved å kaste ballene tilbake i bassenget.

Avslapning. Ballbasseng er laget av mykt materiale som tilbyr et rolig sted å puste og være rolig. Barn elsker når vi integrerer det i en sensorisk miljø.

Ballbasseng er et fantastisk terapeutisk verktøy for å jobbe med kroppsbevissthet, motorisk planlegging, propriosepsjon og taktil stimulering. Det kan gi uendelige terapeutiske fordeler! Barn har muligheten til å utøve sitt sensoriske system, samtidig som de er oppmerksom, avslappede og viktigst av det å ha det moro.

For mer informasjon om fordelene med ballbasseng sanserom eller multisensoriske miljøer generelt, besøk Amajo, eller hvis du har spørsmål, ikke nøl med å komme i kontakt med en av våre vennlige konsulenter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s