Sanserom i fengsel

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

Miljøet i fengselet er overveldende for folk som ikke lider av sensorisk overbelastning, så det kan være et veldig vanskelig sted for dem som gjør det.

Det er kanskje ikke nok omsorg som er på plass for de som trenger det i fengsel. Et nyttig tillegg til dette miljøet vil være et sanserom, fylt med riktig sanseutstyr som en fange kan gå for å roe ned og slappe av sansene hvis de trenger det. Det kan også være nyttig som et trygt sted å holde terapiklasser, vekk fra de intense omgivelsene i hverdagen i fengselslivet.

I 2019 tok Kongsvinger fengsel kontakt med oss. I et veldig tett samarbeid identifiserte vi brukernes behov og vi måtte ta hensyn til andre krav som økonomi og sikkerhet. Sanserommet ble levert og montert og de ansatte fikk opplæring både innen sanseintegrasjon og bruk av utstyr.

Resultatet ble veldig bra og det førte til mindre uro for innsatte og mindre stress for ansatte.

Bilde: Glåmdalen

– Jeg føler meg mye bedre etter at jeg har vært her inne, sier en av de innsatte.

Amajo skreddersyr sanseutstyr og sanserom som passer ethvert behov og budsjett, og tar brukerne i betraktning i hvert skritt.

Vi tilbyr også gratis veiledning og konsultasjon hvis du trenger litt hjelp med å designe din sensoriske plass. Med hjelp fra våre sensoriske rådgivere kan vi hjelpe deg med å skape det perfekte miljøet for brukernes behov, og vite nøyaktig hvilke sensoriske produkter som supplerer hverandre.

Du kan også be om en produktkatalog for å få noen flere ideer til din sensoriske plass. For informasjon om våre produkter og tjenester, ta kontakt idag. Våre dyktige rådgivere er alltid tilgjengelig for å hjelpe og gi råd, slik at sanserommet ditt er det mest fordelaktige det kan være for brukerne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s