Få ro og fred på en helt annerledes dag!

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

Akkurat nå er beboere i omsorgssentre og boliger under ekstra press, ettersom daglige aktiviteter enten endres eller reduseres og det ikke er mulig å besøke slektningene. For mange er det vanskelig å forstå hvorfor det plutselig er så annerledes. Det kan føre til mangel på sensorisk stimulering og dermed en økt rastløshet, uro og mer utadrettet reaksjon. For bl.a. rullestolbrukere og andre som sitter stille i mange timer er det ekstra viktig å stimulere følelsen av muskelledd. Det dype og dynamiske trykket til kulene i f.eks. Protac KneedMe® knepteppe kan stimulere både taktil og proprioseptiv (muskelleddfølelse) mens du sitter i stolen.

Case fra en 75 år gammel mannlig rullestolbruker med demens.

Han har Parkinsons-lignende bevegelsesforstyrrelser, svinger i oppmerksomhet og kan ha hallusinasjoner. Han kan bli psykisk forstyrret av en vedvarende monoton lyd gjennom mental uro.

Observert effekt: Mannen har brukt Protac KneedMe® kneteppe i flere måneder. Hensikten var å muliggjøre samvær og deltakelse i musikalske og sosiale aktiviteter. Første gang var det tydelig at kneteppet hadde god effekt. Han ble mer i kontakt, konsentrerte seg om musikken og de monotone lydene ble erstattet av en og annen lyd av sangene. Kneppet brukes nå på flere måter, både forebyggende og rolig. Effekten er generelt mindre mental og motorisk uro. Det gir økt trivsel. Han får et avslappet ansiktsuttrykk, mindre selvstimulerende lyder, og noen ganger lager han øyekontakt, smiler og «snakker» med noen få ord.

Hvordan kan sanseintegrasjon hjelpe?

Felles for Protacs hjelpemidler er at de inneholder kuler som med dypt og dynamisk trykk stimulerer sansene både taktile og proprioseptive. Vekten og bevegelsen avgrenser kroppen og øker kroppsfølelsen. Det avgrenser kroppen, forbedrer kroppens følelse og gir hvile til hjernen og kroppen.

Lær mer om sanseintegrasjon

I tillegg til kneteppe, kan vi også anbefale andre hjelpemidler til samme målgruppe.


Protac MyFit® kulevest

Protac MyFit® kulevest kan bidra til å gi ro om dagen – også under aktiviteter. Kulenes dynamiske og dype trykk reduserer motorisk uro og skaper trygghet.


Protac SenSit® kulestol og Protac SenSit® Straight kulestol

Kulestolen kan skape fred for beboerne. Det kan være i fellesrom, det å være med som en del av det sosiale fellesskapet men også i den enkeltes rom for time-out.

Protac SenSit® Straight kulestol er designet spesielt for brukere som har vanskeligheter med å reise og sitte på egen hånd.


Protac Kuledyne®

Det viktigste er at hver dag starter med en god natts søvn. Dyp søvn er avgjørende for trivselen til alle mennesker og for å få stresshormoner vasket ut av hjernen. Hvis vi starter dagen med et for høyt stressnivå, og da er det veldig vanskelig å imøtekomme en ny og annerledes dag.

Protac Kuledyne® er tilgjengelig i flere versjoner, fordi det er veldig individuelt hvilken type sensorisk stimulering og vekt som er nødvendig for å skape kroppslig ro og bedre søvn. Det kan bare avklares ved individuell veiledning. Felles for dynene er at de demper angst og usikkerhet og gir ro i sinnet og kroppen. Forskningsresultater dokumenterer kortere søvntid, mindre oppvåkning og en dypere og mer uforstyrret søvn.


Vi er tilgjengelig på telefon og Messenger for veiledning og spørsmål

Våre fagfolk er klare for veiledning – vi kan også kontakte dere gjennom Skype eller Facetime slik at vi kan se hverandre. Det kan være en god ide om vi trenger å fortelle mer om sensorisk integrasjon eller vise våre produkter. I alle tilfeller er assistansen bare en samtale unna på telefon 67 07 43 40.

Når vi er på den andre siden av koronapandemien, ser vi frem til å holde samtaler om sensorisk integrasjon og vise produktene våre igjen. Ta gjerne kontakt med oss så vi kan avtale tidspunkt.

Kilde: Protac

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s