8 tips for å redusere angst

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

Kan du bruke noen angstlindringstips? Det er et av de mest googlede emnene i dag; ‘måter å håndtere angst’. Vi er alle engstelige og det er dumt, fordi jo mer teknologi som er utviklet for å lette livsstilen vår, jo mer engstelig har vi blitt. Det er ikke bare teknologi som har skylden; det er mye press på oss, foreldre, lærere, tenåringer og barn. Et like populært søkeord er faktisk «hvordan redusere angst hos barn». Tilsynelatende er ingen trygge mot angst!

Så, hva er måtene å redusere angst på?  For det første må du se på kilden. Selv om en del angst er selvindusert, er det oftere ytre krefter som bidrar med, for eksempel spenning hjemme, forholds problemer, overplanlegging, gruppepress, faglig press og så videre. Det er vel verdt å ta et skritt tilbake og vurdere din personlige situasjon. Hvis du trenger hjelp, kan en god terapeut eller sosionom være til stor hjelp når det kommer til å finne årsaken til din angst, og hjelper deg med å utvikle en mer balansert livsstil. I tillegg til terapi er det flere strategier du kan implementere selv, som også har vist seg å være utrolig nyttige. Fortsett å lese for våre beste angstlindringstips!

1. Trening

Forsikre deg om at du får mye bevegelse og trening på daglig basis. En 20-minutters spasertur, en sykkeltur, en treningsklasse eller en joggetur vil få pulsen opp og adrenalinet pumpes. Å frigjøre endorfiner vil være en positiv bivirkning av en god treningsplan. Det er ikke rart at trening er en av de mest populære og ofte anbefalte måtene å håndtere angst på!

2. Pusteteknikker

Dyp pusting, yoga, å spille et blåseinstrument, synge og blåse bobler kan alle øke respirasjonen og fremkalle ro. Ved å regulere pustemønsteret ditt kan du bokstavelig talt blåse av varm damp og endre kjemi i kroppen din for å lindre angst.

3. Ernæring

Å få riktig næring er avgjørende for å holde angsten i sjakk. Mat som hever og senker blodsukker kan føre til mer humørsvingninger og oppfordre til angst. Se nøye på det daglige kostholdet ditt, inkludert snacks, og forbedring der du kan. Vi sier ikke å kutte ut godbiter fullstendig (disse kan gi sin egen angstreduserende lykke) men det kan være noen usunne vaner du kan regjere i, og høste fordelene ved å gjøre det!

4. Sensorisk kosthold

Nå som vi har snakket kulinarisk kosthold, får du en ordentlig sensorisk kosthold? Vurder å konsultere din lokale ergoterapeut for å være sikker på at alle sansene dine får den rette ‘ernæringen’ de trenger. Dette inkluderer god belysning, lyd i høy kvalitet, beroligende teksturer og en god dose aromaterapi. Et flott sensorisk kosthold kan være like viktig som en sunn matdiett.

5. Kreativt utfluktssted

Hvor går sjelen din når du er alene? Hva er ditt kreative utfluktssted? Hvis du tror du ikke har et, kan vi forsikre deg om at du gjør det; du har bare ikke funnet det enda! Vurder å prøve matlaging, skriving, tegning, kunst eller trebearbeiding, for å nevne noen. Du trenger ikke å overplanlegge deg selv men kanskje er det en klasse på det lokale biblioteket eller kunstsenteret, bare for å komme i gang.

6. Kjæledyrsterapi

Dyr kan være den beste kuren for et over stresset individ. Kjæledyr kan senke blodtrykket ditt og gi ubetinget kjærlighet og oppmerksomhet. Elsker du ikke hunder eller katter? Prøv en fugl eller marsvin. Og hvis et ekte kjæledyr er for mye ansvar, vil vi anbefale interaktivt kjæledyr som lar deg høste de stressende fordelene til en lodden venn uten at du har forpliktet deg.

7. Struktur

Forsikre deg om at du har et godt strukturelt system på plass, enten det er en daglig plan, visuelle påminnelser eller ganske enkelt bruk av en timer eller en vekkerklokke. God struktur kan avlaste stress relatert til planlegging.

8. Lek!

Vi trenger alle å finne et lykkelig sted og lek er ikke bare for barn. Tenåringer, voksne og eldre trenger og begjærer lek. Det gir en følelse av glede, oppmuntrer kreativitet og gir våre stressede sinn en pause fra daglige lidelser.

Så om du bruker disse tipsene for å redusere angst hos deg selv eller gi dem videre til noen som opplever alvorlig angst. Du kan prøve å implementere en eller to strategier og se hvordan hver enkelt påvirker humør, personlighet og målet ditt med å redusere angsten.

Fortsett å lese bloggen vår for mer nyttige tips og nyttig informasjon, for eksempel om sanseintegrasjon og sensorisk kosthold. Trenger du råd om hvilke produkter kan hjelpe deg til å redusere angst? Ta gjerne kontakt med oss og vi hjelper med stor glede.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s