6 mobile sensoriske utstyr

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

Sanserom kan utføre underverker for mennesker som møter sanseutfordringer. Noen ganger trenger du tilgang til disse sensoriske verktøyene mens du er på farten. Så det er derfor Amajo har satt sammen en kjernesamling av bærbare sanseutstyr som kan brukes som kan brukes for sansestimulering og som sensoriske leker.

Aromaterapi, boblerør, vibrerende puter og andre sansestimulerende leker kan brukes når du flytter fra klient til klient eller når du reiser med et barn som har spesifikke sansebehov. Pakkeløsninger er også perfekt for å sette opp et lite sensorisk hjørne eller et lite sensorisk rom.

Lett og bærbart sanseutstyr er også ideelt hvis du jobber på en skole eller pleieanlegg. Du kan flytte utstyret ditt fra rom til rom når du trenger å gi mini-sensoriske økter.

Ved å investere i viktige deler av mobilt sanseutstyr kan du i hovedsak lage ditt eget bærbare sanserom og høste fordelene av et fullt sanserom uansett hvor du går!

Uansett hvilke bærbare sansebehov du har, her er våre topp 6 valg av de aller beste deler av bærbart sanseutstyr:

# 1 – Bordmodell boblerør

Et av våre favoritte små boblerør, Bordmodell, er akkurat i riktig størrelse til å være sammen med deg mens du er på farten. Ettersom boblerør er et av de mest populære sensoriske utstyrene er det praktisk og betryggende å ha en bærbar modell tilgjengelig. Du kan bruke veske til boblerør bordmodell  som beskytter boblerøret godt.

Faktisk er boblerør ofte det beste når man bare ønsker å kjøpe et utstyr og med alle de sensoriske fordelene de gir, er det  lett å se hvorfor .

Boblerør gir en fascinerende effekt. Deres bevegelige bobler og skiftende farger er både fengslende og beroligende. De oppfordrer også til visuell sporing og hjelper til med å forbedre visuell utvikling og fargegenkjenning.

Som et nøkkelutstyr skal det være nyttig å ha et mobilt boblerør når du beveger deg mellom klienter. Ved å plassere boblerøret i midten eller et hjørne kan du lokke til og med det mest tilbaketrukne individet ditt. Hvis du er en familie som ønsker å feriere kan et sensorisk reiseverktøy som Bordmodell boblerør hjelpe barn med sanseutfordringer. Bruk bobleverktøyet i et mørklagt rom, som på soverommet, for å hjelpe til med å berolige, roe og redusere rastløsheten.

# 2 – Interaktive dyr

Den perfekte kosefølge uten et ekte kjæledyr, Else (katten) eller Martin (hunden) med 100% syntetisk pels, interaktive reaksjoner og evnen til å reise med deg overalt!

Disse pene lekene gir alle avslapnings- og stresslindrende fordeler ved et ekte terapidyr, spesielt perfekt for de med  sensorisk prosesseringsforstyrrelse . Deres myke, naturtro pels og holdbarhet gjør dem perfekte til å kose og lindre angstfølelser.

Interaktive dyr lager det perfekte stykke beroligende sensorisk reiseutstyr. De er spesielt ideelle for barn og eldre med sanseutfordringer og kan følge dem komfortabelt på enhver reise eller ferie.

# 3 – Sensoriske brytere

Våre lavprofilbrytere sørger for et flott stykke bærbart sanseutstyr. De er enkle å transportere og jobbe med noen av våre beroligende LED-lyskilder. Brytere er et sentralt sensorisk verktøy; de oppfordrer til en reaksjon på årsak og virkning med den enkelte som innleder effekten.

Brytere hjelper brukeren med å føle seg engasjert og i kontroll. Den gradvise forståelsen av årsak og virkning hjelper også med kognitiv utvikling. Og fordi sensoriske brytere er svært berøringsfølsomme, fungerer de bra for individer som har redusert motorikk.

Bruk en sensorbryter for å slå en beroligende Bordmodell boblerør av og på, og kontrollere utseendet til ethvert sanserom. Med sine lave profiler er disse sensoriske bryterne enkle for alle å bruke!

# 4 – Sensorisk reisesett

Det sensoriske reisesettet ditt gjør det til det sensoriske reisestykket. Den leveres fullsatt med fabrikken til et helt bærbart sanserom! Hvis du vil overlate planleggingen til oss, så er den sensoriske reisesettet ditt løsning for å gi en sensorisk opplevelse mens du er på farten.

Du kan forvente en rekke forskjellige utstyr i sensoriske reisesttene våre, med fokus på å utvikle de forskjellige sansene, stimulere hjernen og berolige sinnet.

Disse settene er fulle av bærbart sanseutstyr. De er ideelle for alle som trenger å reise fra klient til klient, fylt med mobile sensoriske verktøy som du kan bruke med omtrent enhver klient fra småbarn til eldre.

Våre sensoriske reisesetter fungerer også bra for familier som reiser eller ferierer sammen med et familiemedlem som opplever sanseutfordringer.

# 5 – Vibrasjonsputer

Et annet fantastisk stykke bærbart sanseutstyr er våre vibrerende sensoriske puter. De er terapeutiske og gir brukere en mild vibrerende følelse som beroliger dem. Perfekt for de som lider av engstelige følelser eller som sliter med å fokusere og sitte stille.

Bedre ennå, disse putene gir deg allsidighet. Du har muligheten til å sette inn en vektet pakke, en oppvarmet pakke eller en kald pakke for å gi ytterligere fordeler for sensoriske søkere.

Vibrerende sensoriske puter kan også tas med på farten. De kan tilby støtte til de som trenger det hjemme, på skolen, på restauranter, på biblioteker, mens du er på reise og mer.

# 6 – Aromaterapi kit

Aromaen er den usynlige fordelen med et sanserom og kan derfor ofte overses. Å bruke en diffusor og essensielle oljer for å roe seg og engasjere seg er ikke noe nytt, men det er utrolig effektivt.

Essensielle oljer kan tilby mange fordeler for personer med sanseutfordringer. Den viktigste fordelen er stressreduksjon som igjen kan føre til synkende nivåer av angst og regulering av hyperaktivitet.

Aromaterapi er ideell for alle som begynner å utforske effekten av duft for sensorisk stimulering.

Ser du etter ekstra ideer for bærbart sanseutstyr? Ta kontakt og vi hjelper deg med skreddersydde pakker.

Hvis du trenger ytterligere hjelp med å sette opp et permanent sanserom eller en bærbar sanseopplevelse, ikke nøl med å komme i kontakt med teamet av eksperter på Amajo AS så hjelper vi deg gjerne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s