14 Beste sensoriske babyleker

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

Babyer lærer om miljøet gjennom alle sine fem sanser, og utvikler en følelse av verden og deres plass i den. Læring innen disse tidlige årene legger et viktig grunnlag for videre vekst og utvikling. En baby lærer best ved å aktivt engasjere seg i omgivelsene sine – utforske og eksperimentere med gjenstander, materialer og teksturer. Å gi et miljø med mange forskjellige aktiviteter gir mange måter for barnet ditt å leke og lære.Denne listen inneholder sanseleker for babyer som hjelper dem å vokse og lære gjennom alle stadier, fra 3 til 24 måneder.

Kognitive leker

Puslespill barnesanger

Puslespill barnesanger

Ro,ro,ro din båt, Lille Petter edderkopp og mange flere!

Kooky Formsortering med lyd

Kooky Formsortering m/lyd

Kooky Formsortering er det perfekte leketøyet for den lille til å leke med. Med flotte og levende farger, kan det sikre visuell sensorisk stimulering. Når man setter i de forskjellige blokkene, blir man belønnet med lyd -dette gir auditiv sensorisk stimuli. Det fungerer også som et  godt årsak -og effektleketøy.Du kan enkelt fjerne figurene fra den myke åpningen av Kookly Musical Sorter og starte om igjen.

Kommunikative leker

Lydknapper med innspilling

Lydknapper med innspilling

4 lydknapper som det er enkelt å spille inn inntil 7 sekunder av en stemme, musikk eller beskjeder med. 

Talende Fotoalbum

Talende Fotoalbum

20 siders fotoalbum med totalt 200 minutter innspillingstid.

Motoriske leker

Aktivitetsbøyle

Aktivitetsbøyle

Liten opphengsbøyle er en ark som følger med 3 velcro stropper og du kan feste leker etter eget valg på slutten av den.Dette er en fin måte å utvikle gode motoriske ferdigheter for å ta tak i lekene som henger også, lekkene vil også visuelt stimulere. I tillegg er det bærbart, slik at du kan ta det overalt med deg.

Sensorisk tunnel

Sensorisk tunnel

Består av en stor og en mellomstor tunnel, 2 pøller og en matte.Passer for barnehage eller skole, så vel som sykehus/terapi-miljø og for bruk hjemme.Den er veldig moro å krype gjennom eller slappe av i. Bruk til fysisk lek, samarbeidslek, språkutvikling, eller rollelek. Tilpass med egne ekstra materialer.

Proprioseptive leker

Vibrasjonspute manet

Vibrasjonspute manet

Trykk på puta og den vibrerer. 8 glade armer og spennende materiale. 

Huddle Cuddle seng

Huddle Cuddle seng

Herlig, stor og myk. 

Vestibulære leker

Mini Top balanseskål

Mini Top balanseskål

Balanse og tyngdekraft kan være vanskelig for yngre barn med sensoriske behandlingsforstyrrelser. Mini Top er designet for å øke barnas bevissthet om sin egen kropp og tyngdepunkt og for å hjelpe balansen.Barn forblir stille når de sitter i midten av det interaktive sensoriske leketøyet, men så snart de beveger seg i hvilken som helst retning, vil toppen bevege seg også! Dette skiftende tyngdepunktet gir utmerket vestibulær inngang og støtter utviklingen av motoriske ferdigheter.

Snurretopp huske

Snurretopp huske

Snurrehuske hjelper med utvikling av vestibulær sanse. Denne sansen hjelper oss å holde orden på opp og ned og hvordan vi er plassert i rommet.

Visuelle leker

UV speilkarusell

Speilkarusell UV

Fluorescent karusell med bjeller og speil.

Lysende tau

Lysende tau

8 meter tau som lyser. 8 funksjoner, inkludert en timer som automatisk slår seg til samme tid hver dag i 6 timer. Kan brukes både inne og ute.

Auditive leker

Tamburin med lys

Tamburin med lys

Gi den et lett slag og den blinker.

Klokkespill med svingende bjeller

Klokkespill med svingende bjeller

Sving klokkene for å ringe, lett å aktivere. Hver klokke har sin tone.

Trenger du råd og veiledning for valg av riktig sensorisk lek til barnet ditt? Sjekk vår nettbutikk eller ta kontakt med oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s