Rutiner for søknad om kuledyne som behandlingshjelpemiddel ved Helse Midt-Norge

Liv Beate Stenberg, Hjelpemiddelkonsulent

Helse Midt- Norge har over en tid åpnet for mulighet til å søke kuledyne som behandlingshjelpemiddel.

Dette dreier seg om pasienter som er tilknyttet spesialisthelsetjenesten– som Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, DPS, avdeling for psykiatri eller lignende. Pasientene som er under behandling hos for eksempel en psykiater, nevrolog eller annen lege med spesialisering har mulighet for å kunne benytte seg av kuledyne som Behandlingshjelpemiddel.

I forbindelse med søknaden bestiller man en utprøving på dynen hos oss, i inntil tre uker. Denne utprøving krever at legespesialist står ansvarlig. Dette fordi utprøvingen og effekten av denne vil bli stående som videre dokumentasjon i søkeprosessen.

Kontakt oss for skjema om utprøving.

En fysioterapeut eller ergoterapeut i kommunen kan også bestille utprøving, men allikevel ha en legespesialist stående som ansvarlig instans i søknaden om utprøving. Dette er svært viktig for at søknaden i det hele tatt vil bli vurdert.

Innen utprøvningstiden på tre uker har gått, skal både spesialisthelsetjenesten og Amajo ha tilbakemelding på om dyna ønskes returnert, eller om den skal søkes om å få beholde denne videre. Dynene skal ha vært på utprøving før man kan søke om å få den innvilget.

Ved spørsmål om søkeprosessen, se her for kontaktinformasjon.

Det er alltid spesialisthelsetjenesten som søker om Behandlingshjelpemidler. Søknaden sendes da til Helse Midt- Norge, og ikke til Nav.

Skjema, lovverk og informasjon finner du her:

Vi håper du hatt nytte av å lese denne artikkelen. Se alle kuleprodukter her og her. Eller bare snakk med en av våre vennlige teammedlemmer for mer informasjon og veiledning for valg av riktig kuleprodukt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s