Molly og Ballo sittesekk med musikkvibrasjoner

Aslaug Blom, Hjelpemiddelkonsulent

Tips ved bruk av Molly og Ballo sittesekk med musikkvibrasjoner

Med tanke på at fyllet i sittesekken er bevegelig er det alltid bra å forsøke og forme sittesekken så en liten grop dannes. Om brukeren har en tendens til å strekke på seg for så å gli ut av sittesekken kan det være lurt og forme en liten trekant ytterst i sittegropen slik at bena kan plasseres på hver side av denne.

Synes du sittesekken er for hard eller at bruker ikke kommer ordentlig ned i sekken? Glidelås i bunnen av sittesekken kan åpnes og noe av fyllet kan tas ut.  Brukers størrelse og tyngde spiller en avgjørende rolle og nye sittesekker kan virke for hardt stoppet i begynnelsen. Etter hvert vil innholdet pakkes sammen, noe som er tatt hensyn i produksjonen. Det kan derfor være lurt og vente litt før man fjerner noe av fyllet.

Senk alltid volumet på forsterkeren når en ny bruker tar plass i stolen eller musikken skal endres. Basstoner gir for eksempel betydelig mer kraftfulle vibrasjoner enn musikk med toner fra mellomregisteret. Om brukeren selv ikke kan justere musikkvibrasjonene til ønsket styrke, skal hjelper alltid lese ansiktsutrykk og kroppspråk samtidig som musikkvolum og andre innstillinger sakte justeres. Dette er veldig viktig ettersom våre sanseopplevelser er høyst individuelle og 2 personer kan reagere helt ulikt på samme type vibrasjon. Vær ekstra oppmerksom på personer med spasmer.

Vi anbefaler at personal/hjelpere selv alltid tar seg god tid til å teste ut ulike typer av musikk og vibrasjoner før brukerne tar i bruk musikksittesekken. Det er mye lettere å stille inn for andre når man selv er kjent med innstillingene og hvilke effekter de gir. Det er vanlig at man stiller inn vibrasjonene for kraftig, dette kan da virke slitsomt og ubehagelig. Begynn derfor med korte stunder og svake musikkvibrasjoner og øk heller etter hvert.

Tenk også på at tykke klær og andre tekstiler kan dempe musikkvibrasjonene.

Lykke til!

Bruksanvisning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s