Protac SenSit® kulestol – Et godkjent hjelpemiddel!

For mange høres ordet kulestol fremmed ut. Men målrettet sansestimulering av muskel-ledd-sansen ved hjelp av kuler virker både samlende på kroppen og svært beroligende.

Prøv å se for deg at kroppen er bygget av legoklosser. Hvis vi ikke får informasjon via muskel-ledd-sansen begynner klossene å løsne og vi mister fornemmelsen av egen kropp. Dette gjør oss utrygge og rastløse. Stimulering av muskler og ledd fører til at klossene presses på plass igjen og vi får gjenskapt vårt kroppsbilde.

Det finnes mye dokumentasjon og forskning på at kuleprodukter har god effekt på personer med ADHD, autismespekterdiagnoser, psykiske plager som angst, spiseforstyrrelser og mer.

Vi i Amajo AS ønsker å øke kunnskapen om sansestimulering og effekten av dette. Vi ønsker dermed å informere om at enheter som er interessert, kan låne en kulestol av oss i fire uker. Dette for å kunne utføre en uformell utprøving for flere, og gi flere mennesker muligheten til å kunne prøve dette fantastiske hjelpemidlet! 😊

Kulestolen er et hjelpemiddel som er godkjent av Nav og kan søkes på. HMS-nr: 160122

Se også vår nettside for informasjon om kurs i sansestimulering. Her ligger det kurs som passer for både pårørende og som oppdatering for fagpersoner.

Hvordan stolen brukes:

Kulestolen kan brukes som en vanlig lenestol, og aller best effekt får man med å benytte tilhørende puff.

Man kan sitte i den når som helst i løpet av dagen, og velger selv om man vil ha vingene rundt seg. Noen vil bruke en vinge, andre vil bruke to- og noen vil ha alle vingene rundt seg. Dette er helt individuelt, og noe man bestemmer selv. En god del barn ser også nytten i ha PC eller nettbrett oppå de to vingene man har i fanget. Da kan man både game og slappe av samtidig!

Fargeutvalg:

Stolen fås i flere farger, alt fra den spreke fargen lime til nøytrale svart, hvit eller grå.

Se på amajo.no/kuleprodukter/kulestol for å finne fargeutvalg. For de som ønsker å søke på stolen er det nyttig å kikke på dette og at det oppgis ønsket farge før man sender søknaden.

En kulestol kan passe fint i et hvert hjem, og til all slags interiør.

Ved utlån hos oss har vi et utvalg med standardmodeller som enheten/ institusjonen kan låne.

Hygiene:

Kulestolen kan tørkes av med sprit eller en våt klut. Dersom den blir synlig skitten eller den blir tilgriset på annen måte, kan man demontere trekket og vaske trekk og kuleposer separat.

Ved ett evt kjøp vil det følge med en brukerveiledning som forklarer hvordan man gjør dette. Denne veiledningen ligger også på Hjelpemiddeldatabasen under Protac SenSit kulestol.

Brukerhistorier:

Her i bloggen vår finnes det mange innlegg om forskning og bruk av kuleprodukter og sansestimulering, samt en samling av forskjellige brukerhistorier. Her ett par eksempler på historier om kulestol:

Ung jente med autisme – veldig engstelig og kan sjelden sitte stille

Observert effekt: Jenta satte seg med en gang og sa: “Wow! Dette er så godt! Jeg liker å føle tyngde mot kroppen. Nå kan jeg sitte med engelsklekser hele dagen. Jeg vil ha en slik stol hjemme også. “

13 år gammel gutt med ADHD

Observert effekt: Det er tydelig at all slags kontakt, kommunikasjon og kroppslig ro økes mens og etter at gutten sitter i stolen. Han oppsøker den spontant og prøver ofte å sove (late som-søvn) for å få lov til å bli i stolen lenger. Han er tydelig mer rolig og lykkelig, og det er lettere å jobbe med han når han sitter i stolen. Han uttrykker ofte med glimt i øyet: “.. En dag tar jeg stolen med hjem- uten at du legger merke til det”.

Tilbud til institusjoner som ønsker stolen på utlån: Til slutt vil vi glede dere med at dere som tjenesteyter kan få kjøpe en SenSit kulestol med 25 % rabatt i etterkant av utlånsperioden. Vi håper at dere ønsker å låne og får glede av å bli kjent med kulestolen,  og at den kan bidra som et positivt tilskudd i arbeidshverdagen deres 😊

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s