NYHET: SitSolution sitte- og terapiball

Liv Beate Stenberg, sykepleier og hjelpemiddelkonsulent

Dette er en terapiball som kan brukes på flere måter og hvor som helst! Den kan brukes som kontorstol, så vel som treningsball. Bena sikrer at ballen ikke triller vekk når den står stille, og felles opp når ballen er i bruk.

Med det ekstra trekket som følger med, blir ballen som et møbel- og du sitter enda bedre og mer komfortabelt. Trekket sikrer at ballen ikke er klam å sitte på, eller føles kald om vinteren. Samtidig beskytter trekket ballen mot rifter fra glidelåser og lignende.
Vi vil sterkt anbefale sitteballen som et alternativ til, eller et supplement til den tradisjonelle kontorstolen. Ballen er aktiv og gir etter når man sitter på den. Dette stimulerer, styrker og trener de dype rygg- og magemusklene. Samtidig øker blodsirkulasjonen, noe som gir bedre energi og økt konsentrasjon.

Hva er formålet med SitSolutin sitteball?
Smerter i ryggen er en vanlig tilstand, som hvert år rammer store deler av befolkningen. Men det finnes en naturlig forklaring på dette: alt for mange mennesker sitter i den samme stolen i timesvis hver dag uten å bevege kroppen. Enkelt forklart er ryggsmerter ofte et resultat av vår moderne livsstil, hvor vi sitter for lenge- både på skolen, på jobb, og på fritiden- spesielt foran PC eller annen skjermaktivitet. Mangel på bevegelse kan føre til utilstrekkelig trening av musklene og til slutt begrense vår mulighet for å få en sunn rygghelse.

Sitsolution er utviklet ut ifra behovet for et sunt og ryggvennlig alternativ til den tradisjonelle stolen eller kontorstolen. I motsetning til en vanlig stol er sitteballen aktiv og gir etter, den stimulerer rygg- og magemusklene og øker blodsirkulasjonen. Når du sitter på ballen, klarer du ikke å unngå at ryggmusklene jobber. Den vil på sikt styrke dine ryggmuskler og forbedre din balanse. Med andre ord kan sitteballen forebygge risiko for fremtidige ryggproblemer. 

Hva er forskjellen på en sitte/ terapiball og en vanlig stol??

Mange mennesker synker sammen når de sitter i vanlige kontorstoler. Ryggen på mange av disse stolene er formet som en C. Dette gjør ryggmusklene slappere, så musklene ikke klarer å holde ryggsøylen oppreist i sin naturlige posisjon. Samtidig er denne sittestillingen med på å bryte blodsirkulasjonen til resten av kroppen, noe som gjør musklene slitne, respirasjonen tyngre og det reduserer vårt energinivå.

Med en sitteball er man aktiv selv om man sitter rolig. Ryggsøylen vil holdes i sin naturlige S-form når du sitter på ballen. Kroppsholdningen blir automatisk oppreist, og rygg- og magemuskler holdes aktive og får hjelp til å holde seg oppe. Sitteballen er høyere enn en vanlig kontorstol, noe som gjør at hoftehøyden blir over høyden på knærne. På denne måten sikres blodforsyningen til bena, og kroppen holdes i gang. Når man sitter på et bevegelig underlag, endres sittestillingen konstant- noe som hjelper til med å stabilisere kroppen. Muskulaturen styrkes, kroppen blir sunnere og man merker endret energinivå og økt konsentrasjon.

SitSolution fås i tre størrelser: small, medium og large. Trekket fås i fire flotte og nøytrale farger: mørk blå, svart, lys grå og mørk grå. Trekket er i myk og deilig velur, og gjør den behagelig å sitte på- og behagelig å hvile øynene på. Denne terapiballen passer for både barn og voksne- og i et hvert miljø! Du finner den i nettbutikken vår, amajo.no.

Har du spørsmål om våre produkter, kontakt oss– vi hjelper deg gjerne. Er du nysgjerrig på hva sansestimulering egentlig er, og hvorfor dette er bra for oss? Se på kurs i nettbutikken vår, der finner dere oppdatert informasjon. Fra 2023 vil det endres noe i menyen vår for kurs- følg med og se om du finner noe spennende for deg selv eller arbeidsplassen din!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s