SenSack sovepose

SenSack sovepose er sansestimulerende og fylt med 25 mm kuler på oversiden av soveposen. Bevegelsen og trykket til ballene i soveposen gir sansestimuli til kroppen og bidrar til å øke kroppsbevisstheten for brukeren, akkurat som kuledyner. Soveposen klemmer seg komfortabelt og former seg rundt kroppen, som bidrar til trygghet og ro for brukeren.

Både barn og unge, samt voksne og eldre kan ha nytte og glede av å bruke soveposen. Den kan også være til stor hjelp for brukere som sliter med angst. Soveposen er først og fremst beregnet for å sove i, men kan også brukes på dagtid for en sansestimulerende pause.

Enkel å ha med på tur

Det er enkelt å ta med seg soveposen på overnattings- og helgeturer, og den er designet for å se ut som en vanlig sovepose. Posen er mørkeblå og laget av en mykt og behagelig polyester. Det er også et lag av det temperaturregulerende materialet Clima Star, som bidrar til at soveposen alltid har en behagelig temperatur.

Toppen av soveposen er utformet slik at den enten kan brukes som hette og dermed bidra til ekstra sikkerhet, eller den kan snus rundt og i stedet fungere som en liten pute. I tillegg er det en snøring øverst, som gjør det mulig å lukke soveposen veldig tett. Den er utstyrt med glidelåser på begge sider, som kan åpnes både fra toppen og fra bunnen, som gjør at det er mulig å få luftet føttene.

Det er også laget en overtrekkspose som det går an å bestille, slik at soveposen fint kan brukes ute naturen.

SenSack Soveposen kommer i størrelsene S, M og L.

Rengjøring

Soveposen kan vaskes på 60 grader. Topp og bunn må vaskes separat for å få plass i en 7 kg vaskemaskin. Sentrifugering på lav hastighet – se også vaskeanvisningen.

Behov for vask avhenger av bruk.

Vedlikehold

Det anbefales å henge ut soveposen for lufting med jevne mellomrom.

Brukerhistorier

  • 5 år gammel gutt med motorisk uro og søvnforstyrrelser

Gutten vår har alltid hatt problemer med å finne roen. Nå som han har fått SenSack soveposen, ber han til og med om å få ha soveposen på sofaen når vi leser. Han roer seg raskt. Når han skal sove, ber han selv om soveposen – og han sover de fleste netter i sin egen seng, i stedet for å komme inn til oss om natten.

  • 11 år gammel gutt med ADHD

Daniel er en glad og veldig aktiv 11 år gammel gutt med ADHD, noe som særlig viser seg ved motorisk uro. Han får medisiner som demper uroen på skolen, men når effekten avtar, øker den motoriske uroen, spesielt hvis han ikke kan brenne av nok energi til sport. Dessverre har Daniels medisiner den bivirkningen at de gjør det vanskelig å sovne, da han ikke finner ro i kroppen. Før Daniel prøvde SenSack soveposen, likte han å ligge med flere dyner oppå hverandre for å gi kroppen ro til å sovne. Dette hjalp bare i begrenset grad og førte ofte til at han ble overopphetet. Når Daniel fikk prøve SenSack soveposen byttet han ut dynene. Det sensoriske trykket fra ballene i soveposen gir kroppen den roen den trenger for å sovne, og den omsluttende formen til en sovepose gir ham en følelse av trygghet og en følelse av hvor kroppen er (kroppsbevissthet). Daniel bruker også soveposen delvis åpen, hvor den nedre delen av soveposen er lukket, slik at føttene er pakket godt inn, mens den øvre delen av soveposen er åpen. Den delvis åpne versjonen av soveposen brukes ofte hvis det er varmt eller hvis Daniel ønsker å kunne bevege seg mer fritt i løpet av natten. Vi opplever at Daniel sovner lettere nå som han bruker soveposen, og at han sover bedre med færre oppvåkninger i løpet av natten. Tidligere våknet Daniel minst én gang i løpet av natten, mens nå skjer det kun én gang i uken. Daniel er derfor veldig fornøyd med SenSack soveposen.

10 år gammel gutt med Asperger

Som mor har jeg opplevd at min sønns bruk av SenSack soveposen har resultert i en mer rolig og nærværende oppførsel. I situasjoner hvor han tidligere har følt motorisk uro, gir soveposen ham en mulighet til å oppnå en trygg følelse i kroppen. Han har spesielt brukt soveposen i situasjoner utenfor vårt eget hjem. Fordelen med soveposen er at den kan komprimeres slik at den ikke tar mye plass, og dermed er den lett å ha med seg på overnattingsturer. Den har blitt brukt på speiderleirer, skoleturer og overnattinger med vennene sine. Soveposen har derfor bidratt til at det har vært lettere å delta på samme premisser som jevnaldrende på ulike skoleturer, noe som har en positiv innvirkning på livskvaliteten hans. Han sier selv at soveposen er deilig og fin å ligge i.

Soveposen er en smart løsning når du er skilsmissebarn, fordi den er mer fleksibel å ta med seg fra hjem til hjem enn det kuledynen kan være, men gir likevel samme effekt.

5 år gammel jente med store søvnforstyrrelser og mye motorisk uro

SenSack soveposen er et flott produkt og kvaliteten virker bra. Den er veldig brukervennlig for en 5-åring, og det har definitivt forbedret søvnen hennes.

– 8 år gammel jente med muskeldystrofi og kognitive vansker

Som mor til en datter med muskeldystrofi har jeg opplevd og erfart de mange positive effektene av å bruke SenSack soveposen. Hun er ofte veldig sliten når hun kommer hjem fra skolen, og tidligere har vi opplevd at dette førte til hyperaktivitet og det var vanskelig for Mia å finne ro og trygghet. Etter at hun startet å bruke soveposen har det blitt mulig for henne å delta i flere hverdagsaktiviteter både med familie og venner. Vi har erfart hvordan bruken av soveposen gir henne ny energi.

Når hun sitter med soveposen, har hun vilje og ro til å sitte sammen med resten av familien og nyte en film. Vi har også merket stor forskjell på f.eks. pusse tennene hjemme, som før var en veldig konfliktfylt situasjon, men nå som soveposen skaper trygghet, trives hun faktisk med å få pusset tennene. Soveposen blir brukt når hun sover hjemme og sammen med andre på besøk. Jeg opplever også at soveposen brukes som en slags «ladestasjon». Det som er bra med soveposen er at den pakkes godt rundt kroppen og gir en fysisk avgrensing, og materialet er veldig fint. Hun har rett og slett tatt soveposen veldig til seg.

-14 år gammel jente – født for tidlig og svært sensitiv

Når jeg kommer hjem fra skolen er jeg veldig sliten i hodet og kroppen. jeg har problemer med å konsentrere meg om leksene eller bare være sammen med familien.

Så jeg legger meg i soveposen mens jeg ser på noe på pcen. Kulene i soveposen og det at soveposen omgir meg, får meg til å slappe av i kroppen. Etter ca en halvtime er jeg klar igjen for å konsentrere meg om lekser, fritidsaktiviteter, eller familien.   

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s