Protac SensCircle multipute

SensCircle

Prøv den fantastiske og andvendelige SensCircle. En sansestimulerende multipute som skaper trygghet i liggende eller sittende stilling. Kulene i putens ledd stimulerer den taktile sansen og muskelleddsansen (propriosepsjon) gjennom vekt og dypt trykk, og gir dermed en bedre kroppsfølelse. Multiputen kan brukes som et trygghetsskapende element for hvile i sengen, på gulvet, i multisensoriskerom, og på psykiatriske og somatiske sykehus.  

Hvem kan bruke multiputen?

SensCircle multiputen lindrer mental og motorisk uro og skjerper konsentrasjonen. Multiputen passer for både barn og voksne, og personer med angst, ADHD, autisme, psykiatriske lidelser, hjerneskader, demens og utviklingsforstyrrelser.

Multiputens ni ledd gjør den fleksibel og formbar, og lengden gjør det mulig å pakke seg inn og skjerme seg selv fra omverdenen. Man kan ligge ved siden av den, eller oppå den. Man kan ha puten rundt seg, og avlaste armer eller ben med den. Legg den i en stol eller seng, lage seg en hule- eller sitte på den på gulvet. Puten har et behagelig trekk, som er godt å hvile kroppen og hodet på.

SensCircle kan også brukes ved konfliktnedtrapping, da putens beroligende sansestimulerende effekt demper uro, angst og stress.

Anbefales av fagpersonell

Terapeuter bruker SensCircle som et hjelpemiddel for motorisk trening. Den kan for eksempel brukes som en del av en motorisk bane, hvor balanse og koordinasjon utfordres, eller du kan ligge på magen og trene nakkemuskulaturen.

Design og størrelser

SensCircle er 250 cm lang og er sydd i et materiale som er lett å rengjøre. De ytre leddene inneholder granulat, som er myke, og midtmodulen inneholder 5 cm kuler. Det er mulig å bytte ut modulene dersom man ønsker en annen sammensetning. Multiputen er tilgjengelig i forskjellige farger.

Hvordan bruke SensCircle multiputen i praksis?    

https://youtu.be/Wdk7bcFzWg0

https://youtu.be/zuDPgm9qjg0

Spesifikasjoner

  • SensCircle kommer i 4 moderne farger- Aqua, Lime, Mørkegrå og Offwhite.
  • Fyllet består av sansestimulerende plastikkuler og polystyren-granulat. Fyllet ligger i utskiftbare moduler. De midterste modulene inneholder 50 mm plastikkuler. Yttermodulene inneholder granulat- som er både mykt og varmt, og dessuten godt egnet til å ligge på.
  • Modulene kan tilpasses etter hvor mye sansestimulering brukeren ønsker.
  • Vekt: ca 4,5 kg.
  • Størrelse: 250×35 cm
  • Fyll: 50 mm EVA plastikkuler og polystyren-granulat
  • Plastkuler: Testet for phthalate, cadmiuim og bly i henhold til 1907/2006/ec. Testet for løsningsmidler i henhold til MSZ EN 71-9:2005+A1:2008 2F.

Rengjøring

Både yttertrekket til SensCircle og trekket på de enkelte modulene med kuler kan vaskes. Dekselet til modulene kan trekkes av. Intervall og behov for vask avhenger av anvendelse og bruk. Når du vasker og rengjør SensCircle, følg instruksjonene nedenfor.

· Yttertrekket kan vaskes i vanlig vaskemaskin (min. 6 kg) på 60 grader, med vaskepulver uten blekemiddel – se vaskeanvisning i trekket.

· Modulene kan vaskes separat i medfølgende vaskeposer i vaskemaskin – min. 16 kg, med vaskepulver uten blekemiddel – se også vaskeanvisning i de enkelte modulene.

· Dekselet til modulene kan sprites forsiktig.

Vi anbefaler ikke bruk av flekkfjernere. Hvis du likevel skal fjerne flekker med en flekkfjerner, prøv først på et lite synlig sted for å se om stoffet vil bli skadet eller om fargen påvirkes.

 Leverandør kompenserer ikke for feilhåndtering i forhold til vask av produktet.

Brukerhistorier

52 år gammel mann med basal skade på hjernestammen

Trenger å finne ro når han hviler for å få avgrenset kroppen. Er lam i ben og armer og har redusert følsomhet. Mannen bruker SensCircle flere ganger om dagen når han trenger hvile. Multiputen gir ham umiddelbar mental ro når han bruker den. Han sovner også raskt og har opplevd mindre spastisitet i flere dager. Han opplever at det er fint å være avgrenset, rundt hodet og ryggen, og personalet opplever at han er mer samlet etter hvile med SensCircle.

26 år gammel kvinne med hodeskader

Lider av motorisk uro, dårlig søvn og redusert kroppsoppfattelse. SensCircle legges rundt kvinnen når hun skal sove for å avgrense plassen i rommet. Den brukes i ca. 1 time daglig ved alle pauser, samt om natten. Den motoriske uroen har avtatt og det har gitt pasienten økt trygghet å få skjermet rommet ve multiputen.

61 år gammel mann med psykiske lidelser

Mannen bruker SensCircle om natten. Det gir ham mental ro å pakke seg inn i den lange multiputen, og han sovner raskt.

50 år gammel mann, tidligere soldat og flyktning med alvorlig PTSD

Mannen finner sjelden ro i hverdagen, og trives derfor godt når han pakker seg inn i SensCircle, mens han ligger på vannsengen med musikk. Her slapper han helt av og lader opp.

Bruker av sanserom

Mannen i boligen bruker SensCircle til avslapning. Puten gir ham mental ro og han slapper raskt av og kan sovne bedre senere på kvelden.

9 år gammel gutt med autisme

Gutten bruker SensCircle i alle pauser mens han er på skolen. Han velger spontant å bruke multiputen som pausestol og bruker den gjerne i over en time. Multiputen gir gutten psykologisk og mental ro. Han er så fornøyd med den at han ikke vil bli kvitt den igjen.

Barn og unge i alderen 8-17 år med autisme

SensCircle er mye brukt i fellesrom og TV-rom på et senter for barn og unge med autisme. Flere av barna trenger sansestimulering og finner mye ro i å sitte med puta til stillesittende aktiviteter som f.eks. iPad. Barna kan konsentrere seg bedre og kan holde seg lenger i aktiviteten og multiputen brukes flere ganger daglig i ca. 20-40 min. om gangen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s