Hvordan søke behandlingshjelpemidler?

Shahram Ariafar, Hjelpemiddelkonsulent

I forbindelse med innvilget minimetodevurdering på kuledyner, har vi mottatt ny og oppdatert informasjon.

Minimetodevurderingen for kuledyner er en metodevurdering gjort ved OUS, som gjør det mulig for legespesialister ansatt ved helseforetaket å søke kuledyne som behandlingshjelpemiddel.

Det vil da si at dette dreier seg om pasienter som er tilknyttet spesialisthelsetjenesten- som Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, DPS, avdeling for psykiatri eller lignende. Pasientene som er under behandling hos for eksempel en psykiater, nevrolog eller annen lege med spesialisering har nå fått en mulighet for å kunne benytte seg av kuledyne som behandlingshjelpemiddel.

I forbindelse med søknaden bestiller man en utprøving på dynen hos oss, i inntil tre uker. Denne søknaden om utprøving krever at legespesialist står ansvarlig.

En fysioterapeut eller ergoterapeut i kommunen kan også bestille utprøving, men må allikevel ha legespesialist som ansvarlig for å kunne ha mulighet for å få søknaden vurdert videre i prosessen.

Innen utprøvningstiden på tre uker har gått, skal spesialisthelsetjenesten ha tilbakemelding på om dyna ønskes returnert, eller om den skal søkes om å få beholde denne videre. Dynene skal ha vært på utprøving før man kan søke om å få den innvilget.

Det er alltid spesialisthelsetjenesten som søker om behandlingshjelpemidler. Søknaden sendes da til det aktuelle helseforetak, og ikke til Nav, som med mange andre hjelpemidler.

Skjema, lovverk og informasjon finner du her.

Les: Vektdynebehandling ved Ullevål sykehus.

Les: Minimetodevurdering ga oss vektdynene tilbake.

Du kan gjerne lese mer om kuledyner her.

Trenger du hjelpe til valg av kuledyne kan du ta kontakt med oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s